top of page
Поиск
  • Фото автораelenaburan

Dijalog sa serviserom za automatske roletne

Bio sam na Balkanu već neko vreme kada su moje automatske žaluzine počele da prave probleme. Nisam imao pojma koga da zovem, ali se setih da mi je čovek koji je gradio kuću spomenuo specijalnog majstora koji je instalirao te žaluzine. Odluka je bila jasna – najbolje je da se obratim nekome ko već poznaje sistem.


Pozvao sam tog majstora, a komunikacija je bila prilično jednostavna. Objasnio sam mu da žaluzine ne rade kako treba i dogovorili smo se da dođe za dva dana, u popodnevnim satima, da pogleda u čemu je problem.


Kada je majstor došao, odmah je počeo da pregleda žaluzine. Pitao sam ga šta se desilo i koliko ozbiljan je kvar. Majstor je odgovorio da je jedan od motorčića koji pokreće žaluzine prestao da radi i da je potrebna zamena. Međutim, motorčić trenutno nije bio dostupan, pa je bilo neophodno da se naruči novi. Rekao je da će motorčić stići za oko dve nedelje, a onda će moći da izvrši konačnu popravku.


Na kraju, dao mi je savet kako da koristim žaluzine do tada, kako ne bih pogoršao problem. Komunikaciju sam završio zahvalivši se majstoru na dolasku i dogovorili smo se da se čujemo čim stigne novi motorčić.


Moje preporuke za komunikaciju sa majstorima su sledeće:

  1. Budite jasni i precizni kada opisujete problem, kako bi majstor mogao unapred da proceni situaciju.

  2. Dogovorite tačno vreme dolaska majstora i poštujte taj dogovor.

  3. Postavljajte pitanja kako biste razumeli šta se dešava i kakva je ozbiljnost kvara.

  4. Zahvalite se majstoru na uloženom vremenu i trudu, i dogovorite se za dalju komunikaciju.

Na kraju, uvek potvrdite sledeće korake i ostavite prostora za eventualne promene u planu. Ovaj pristup će vam pomoći da izbegnete nesporazume i da popravka bude izvršena na najbolji mogući način.

Хозяин: Добрый день, вы мастер по жалюзи?

Мастер: Добрый день, да, я. Вы звонили мне по поводу проблемы с автоматическими жалюзи?

Хозяин: Да, верно. Спасибо, что пришли. Жалюзи в гостиной начали плохо работать – они не поднимаются и не опускаются как нужно. Можете посмотреть, в чем дело?

Мастер: Конечно, я сейчас посмотрю. (Мастер подходит к жалюзи и начинает их осматривать.) Хм, похоже, что один из моторчиков перестал работать.

Хозяин: Моторчик? Это серьезная проблема?

Мастер: Ну, это не слишком серьезно, но необходимо заменить моторчик. В данный момент этот моторчик не работает, и поэтому жалюзи не функционируют как следует.

Хозяин: Понятно. Сколько времени займет ремонт?

Мастер: К сожалению, у меня сейчас нет такого моторчика в наличии. Нужно его заказать, и доставка займет около двух недель. Когда моторчик прибудет, замена пройдет быстро – я, вероятно, закончу за меньше чем час.

Хозяин: Понял. Могу ли я пользоваться жалюзи в это время или лучше их не трогать?

Мастер: Рекомендую не использовать их до замены моторчика, чтобы не вызвать дополнительных повреждений. Если оставить их в текущем положении, ситуация не ухудшится.

Хозяин: Хорошо, спасибо за совет. Мы свяжемся, когда моторчик придет?

Мастер: Да, как только он прибудет, я вам сообщу, чтобы договориться о времени замены. Все будет в порядке, как только мы заменим этот элемент.

Хозяин: Большое спасибо. Буду рад, если мы решим эту проблему. Если будут какие-то изменения, обязательно дайте мне знать.

Мастер: Конечно, я буду на связи. Спасибо за терпение, до скорой встречи.

Хозяин: Хорошо, еще раз спасибо и до свидания!

Мастер: До свидания!

Comments


bottom of page